Cultuurverandering

De wijze waarop een organisatie de besluitvorming heeft georganiseerd, bepaalt ook de cultuur in die organisatie. Dus als je het besluitvormingsproces verandert, verander je daarmee ook de cultuur. Yabbu is dan ook veel meer dan een simpele tool om effectiever te vergaderen. Als je met Yabbu aan de slag gaat, dan is dat niet alleen een kwestie van technologische innovatie. Yabbu is ook een katalysator voor sociale innovatie en cultuurverandering. Zo wordt de besluitvorming transparanter en worden besluiten veel breder gedragen.

Naast de mogelijkheid om deelnemers en teams uit te nodigen, bestaat er binnen Yabbu ook de optie om teams alleen kennis te laten nemen van een sessie. Deze ‘Invite a Team’-functie betekent dat teams de sessie kunnen volgen als ze dat willen, maar dat ze geen notificaties krijgen van alle nieuwe bijdragen. Op deze wijze maak je de besluitvorming transparant voor mensen die niet direct bij de besluitvorming betrokken zijn. Het mooie van de ‘Invite a Team’-functie is dat de leden van deze teams niet alleen passief kennis kunnen nemen van de discussie, maar ook gewoon deel kunnen nemen aan een sessie, als ze dat nodig achten. Als men iets ziet dat commentaar vereist, kan men direct een opmerking plaatsen.

Om bovenstaande te illustreren een voorbeeld van een klant waar Yabbu gebruikt wordt in het directieteam. Alle medewerkers zijn onderdeel van de sessie via de ‘Invite a Team’-functie. Het maakt de besluitvorming van het management volledig transparant en wij hoorden nu over een case waarbij de directie in Yabbu een belangrijke discussie voerde en een medewerker inbrak op de discussie met een inhoudelijke sterk argument dat de discussie een hele andere kant opvoerde en uiteindelijk tot een totaal ander besluit leidde. Het is een voorbeeld van hoe transparantie en een inclusieve vorm van besluitvorming tot een veel beter besluit hebben geleid, dat ook nog eens veel breder gedragen werd in de betreffende organisatie.

Ja, Yabbu is een simpele technologische tool, maar onderschat niet de mogelijkheden om de manier van samenwerken in een organisatie ook echt te veranderen. Een nieuwe manier van samenwerken betekent nadrukkelijk ook een cultuurverandering binnen de organisatie.

Wil je meer wil weten over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via info@yabbu.com of bel ons via +31 20 894 6009. Yabbu geeft ook trainingen en workshops over dit onderwerp. Bovendien hebben we een team van ervaren consultants klaar staan om organisaties te adviseren bij de transformatie naar een beter besluitvormingsproces.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment