CultuurveranderingPersoonlijke Effectiviteit

We bloggen regelmatig over hoe je slimmer kan werken. Maar wie zijn wij eigenlijk? En waarom doen wij wat we doen? Daarom laten we je vanaf nu ontdekken wie er bij Yabbu werken. En niet onbelangrijk, waarom werken wij zo hard om jouw business te bereiken? Vorige keer kon je lezen over oprichter Willem Jacobs.

Vandaag: Alexandre Veremme, Lead Developer

Oorspronkelijk kom ik uit het Noorden van Frankrijk. Uit een gebied ergens tussen de Champagne streek en België. Dat verklaart waarschijnlijk waarom ik van Belgisch bier en champagne houd. Vanuit Lille ben ik vier jaar geleden naar Nederland verhuisd. Het is bijzonder om kennis te maken met de Nederlandse openheid. Je bent hier echt vrij om te zijn wie je wil zijn. En het is natuurlijk fantastisch om langs de grachten van Amsterdam te fietsen.

Waarom werken bij Yabbu?
Wanneer ik voor een baan kies, hangt dat vooral af van de indruk die ik van de mensen krijg. Het eerste gevoel moet gewoon goed zijn. Mijn collega’s omringen mij de meeste tijd van de week. Daarom wil ik werken met leuke mensen. Dat is nu gelukt! Begin van dit jaar maakte ik kennis met Willem. Hij is iemand op wie je kunt bouwen. En ik zie Yabbu als een dynamisch en veelbelovend project. Voor mij de ideale combinatie.

Leven zonder grenzen
Daarnaast heb ik vrijheid nodig. Dat helpt mij om te excelleren. En dat is precies wat ik bij Yabbu ervaar. Ik krijg veel vrijheid en vertrouwen. Het doet er bijvoorbeeld niet toe waar ik wil werken, zolang de zaken goed geregeld zijn. Dat waardeer ik enorm. Dit past ook perfect bij mijn levenshouding: leven zonder grenzen. Het is gaaf om op deze manier bij te dragen aan iets waar ik echt in geloof. Ik heb Yabbu leren kennen als één van de meest eenvoudige en krachtige tools op de markt. Een tool die je helpt om meetings te stroomlijnen en om eenvoudige, transparante workflows te organiseren, waardoor er meer ruimte ontstaat om belangrijke onderwerpen te bespreken. Het is gaaf om hier als lead developer een belangrijke bijdrage aan te leveren.

Lead developer?
Ik ben verantwoordelijk voor de hele IT-infrastructuur van Yabbu: de servers, de database, back-end en front-end. Ook hou ik me, samen met Willem, bezig met de bedrijfsstrategie. We zijn continu in overleg wat we op korte en lange termijn willen ontwikkelen, om de toegevoegde waarde voor onze klanten te maximaliseren. Zo staat er een integratie met Office 365 en met Google Mail gepland. Verder willen we Yabbu vooral slimmer maken om te zorgen dat mensen het maximale uit hun meetings halen. We willen gebruikers daarbij stimuleren om sessies met zoveel mogelijk andere mensen in hun organisatie te delen. Als je vervolgens gaat zoeken, dan presenteert Yabbu niet alleen de meest relevante content, maar presenteert het ook de mensen die er het meeste verstand van hebben. Daarmee is Yabbu ook een krachtig hulpmiddel om change te faciliteren en om innovatie te versnellen.

Meer vrije tijd?
Ik merk dat ik echt tijd bespaar door Yabbu te gebruiken. Om goed te kunnen ontwikkelen, moet je extreem goed kunnen focussen, voor langere tijd achter elkaar. Je wil “flow” ervaren, want dan kom je tot de beste resultaten. Dat is veel makkelijker geworden door Yabbu. Onze meetings zijn meer to-the-point, en dat komt doordat we doorlopend zaken met elkaar af te stemmen, maar dan wel op momenten die ik zelf kies. Yabbu zorgt voor de structuur en het overzicht. Ik merk dat ik meer tijd kan besteden aan activiteiten die ik leuk vind, naast mijn werk. In mijn geval zijn dat veel sportieve dingen: hardlopen, zwemmen, klimmen en wandelen. Door te sporten voel ik me goed en relaxed. Ik krijg er nieuwe energie van en het maakt mijn hoofd even helemaal leeg. En het grappige is dat juist dan de beste ideeën en oplossingen ontstaan!

Typisch Alexandre:

  • Zonder muziek kan ik niet. Ik luister graag naar muziek als ik aan het werk ben. Van electro house / techno (bijvoorbeeld Boys Noize & Dave Clarke) tot klassieke muziek of jazz (bijvoorbeeld Trombone Shorty) en ska / reggae (bijvoorbeeld The Cat Empire).
  • Ik heb een Ph.D. incomplexe beslissingsondersteunende systemen, en ik ben leraar geweest aan een Franse technische “Grande École”, waardoor ik heb geleerd om complexe onderwerpen op een eenvoudige manier uit te leggen. Des te meer ben ik ervan overtuigd geraakt dat als mensen dat niet kunnen, dat ze het niet begrijpen.
  • IT is in mijn optiek “gewoon een hulpmiddel”, de eindgebruiker staat altijd centraal. Ik kan gefrustreerd raken wanneer een IT-developer tegen me zegt dat iets niet kan: in IT-land kan alles! Uiteraard is het wel belangrijk om als developer productspecificaties te challengen. Contact met eindgebruikers is daarbij essentieel. Vaak is er een betere oplossing mogelijk, door vooraf goed na te denken over wat je wil maken en hoe je dat wil doen.

Alles is mogelijk wanneer de wil er is.

Wil jij meer? E-mail naar info@yabbu.com of bel +31 [0]84 00 32 324.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment